Naar winkelwagen
0 items(s) | 0.00 €
Login
Register

16/10/2021 - Terugroepactie Tarmac SL7


VEILIGHEIDSMEDEDELING VOOR TERUGROEPACTIE

 

Beste Specialized-rijder,

Naar aanleiding van een klein aantal garantierapporten in de industrie, roepen we op vrijwillige basis Tarmac SL7-fietsen en -framesets terug om de balhoofdcomponenten te vervangen en de prestaties van het hele systeem te verbeteren.

 
 

BETROKKEN PRODUCT: Alle Tarmac SL7-fietsen en -framesets verkocht aan en geleverd bij jou vóór de aankondiging van deze terugroepactie (juli 2020 - augustus 2021). 'Tarmac' is geschreven op de achterkant van de zadelbuis van de fiets. Tarmac SL7-modellen kunnen van oudere Tarmac-modellen worden onderscheiden door hun geïntegreerde (verborgen) kabelgeleiding door het balhoofd (zie bovenstaande foto). Voor meer informatie, ga je naar www.specialized.com/safety-notices.

 

REDEN VAN TERUGROEPING: Harde frontale botsingen, bijv. met aanzienlijke kracht door een diepe kuil fietsen, kunnen een buitengewone spanning op de balhoofdonderdelen uitoefenen waardoor de stuurbuis van de vork kan barsten. Een beschadigde vork kan breken wanneer deze verder wordt gebruikt en kan risico op vallen en letsel veroorzaken.

 

WAT MOET IK DOEN ALS IK EEN BETROKKEN FIETS HEB: Stop met het gebruiken van je fiets en maak een afspraak met ons. Wij gaan de huidige expanderplug vervangen door een nieuwe, verlengde expanderplug en de compressiering upgraden naar de nieuwere compressiering met twee delen, indien jouw fiets deze nog niet heeft. Dit alles zal de prestaties van het hele systeem verbeteren en de weerstand tegen frontale botsingen verhogen zodat je op een veilige manier met je Tarmac SL7 kunt fietsen.

 

In geval van vragen, neem je contact op met ons of Rider Care via het contactformulier op de website: https://www.specialized.com/nl/nl/ridercareform.

 
   

 


‹‹Terugkeren