Naar winkelwagen
0 items(s) | 0.00 €
Login
Register

12/10/2016 - Safety recall Venge vias


SAFETY RECALL NOTICE VENGE VIAS 2016

   
   

Q:  Waarom voert Specialized deze recall uit?

A: We voeren deze aanpassing uit, omdat we de veiligheid van onze rijder willen waarborgen en eventueel letsel willen voorkomen.

Q: Om welke producten gaat het?

A: Alle modeljaar 16 Venge ViAS frames. Deze zijn voorzien van velgremmen en zijn verkocht als complete fietsen (S-Works en Pro) en modules (S-Works). Ook maken alle garantieframes onderdeel uit van deze recall.

Q: Wat is het probleem van de betrokken frames?

A: Specialized heeft berichten ontvangen van op zichzelf staande gevallen waarbij het achterwiel los komt uit het achterpad, wat eventueel breuken kan veroorzaken in de achterbrug. Wanneer dit zich voordoet, bestaat het risico op letsel wanneer een rijder de controle verliest en valt.

         

Q: Ik heb nog niet ervaren dat het achterwiel loskomt. Kan ik de fiets blijven gebruiken?

A: Nee- U dient zich te melden bij uw dichtstbijzijnde geautoriseerde Specialized retailer om zich aan te melden voor deze recall.

Q: Wat is de oplossing?

A: Breng een bezoek aan uw dichtstbijzijnde geautoriseerde Specialized dealer voor een gratis vervanging van uw derailleurhanger wat zal voorkomen dat uw achterwiel los kan komen

Q: Kunt u de nieuwe hanger rechtstreeks versturen?

A: Nee – Neem contact op met uw retailer.

Q:  Hoe weet ik of er een nieuwe achterpad op mijn fiets gemonteerd is?

A: Op het vervangen derailleurpad zal de tekst  “S172600002”  gegraveerd staan, op de huidige variant ontbreekt deze gravering. Optisch kunt u zien dat er ook bijkomstige veiligheidsnokjes zijn toegevoegd. Email ons een foto wanneer u het niet zeker weet.

 

 


‹‹Terugkeren